Vissen

Ons advies is natuurlijk droogvoer te geven, zoals bijvoorbeeld van het merk Hikari, en regelmatig levend-of diepvriesvoer te geven. Waarom deze combinatie? Dat is om de gezondheid en de kleur van de vissen optimaal te houden, het natuurlijke gedrag te stimuleren en ook niet te vergeten een goede waterkwaliteit te behouden. Goedkopere soorten droogvoer zorgen voor opeenhoping van resten omdat ze slecht verteren, waardoor ziekteverwekkers een grotere kans krijgen en zo gemakkelijk de overhand kunnen nemen. Natuurlijke droogvoer is wat duurder in aanschaf maar uiteindelijk net zo duur of zelfs goedkoper. Natuurlijke voeding is beter doordat je de vissen er minder van hoeft te voeren, omdat het zeer rijk is aan voedingstoffen, geen afvalstoffen bevat en het beter wordt opgenomen door het lichaam van de vis. Hierdoor poepen ze minder en krijg je minder afvalstoffen in het water.

Karperachtigen zijn oppervlaktehappers. Zij hebben behoefte aan voer dat drijft, zoals bijvoorbeeld granulaatkorrels, gedroogde garnalen en zijderupsen. Steuren daarin tegen hebben voer nodig dat naar de bodem zinkt zoals granulaatpellets.

Voorbeeld van een gevarieerd voedingsschema: 4 dagen in de week granulaatkorrels en dit 2 keer per dag (denk eraan niet te veel voeren!) Drie dagen in de week levend voer of diepvriesvoer en slechts 1 keer per dag.

Puur natuurlijke voeding zoals o.a. van O.S.I , Hikari, diepvriesvoer ruim 40 soorten en levendvoer. Maar ook Sera, Tetra, JBL, Superfish, Seachem, Dupla. Colombo, HS en eigenmerk. weekendvoer. levendvoer zoals Artemia, glasworm, tubifex, watervlo, marine copepots, witte muggenlarven, rode muggenlarven, voergarnalen, mysis, gammarus, dwerggarnalen, moinasalina.

colombo visvoer